Rim, 13. 4. do 17. 4.

Učenci osmih razredov so se tudi letos udeležili šole v naravi, kar je za njih pomenilo potovanje v Rim.

Potekala je od 13. do 17. 4. 2015. Prva dva dneva so učenci preživeli v šoli. Razdeljeni so bili v različne delavnice, kjer so ustvarjali, igrali, se zabavali. Tako so ustvarili zanimiv kolaž o Rimu,(nekoč in danes), ki so ga predstavili v torek, 14. 4., v mali jedilnici.

Lahko so izbirali med naslednjimi interesnimi delavnicami.

–         dramska skupina (Saša Omizek Nosan)

–         kulinarična delavnica (Simona Osolin)

–         izdelava nakita, glinene table (Amanda Pokorn)

–         turistična skupina (Saša Kosten Zabret)

–         izdelava tog in naglavnih venčkov (Polona Torkar)

–         izdelava mozaika (Darja Pekolj)

–         zgodovinska delavnica (Blanka Čad)

–         Pompeji (Igor Steiner)

–         verstva (Boštjan Domjanič)

Učenci so bili razdeljeni v skupine glede na svoje interese in zanimanje. Delo je zato potekalo v prijetnem in delovnem vzdušju. V ponedeljek smo skupaj preživeli pet šolskih ur, v torek približno štiri. V torek so se potem učenci tudi predstavili v mali jedilnici.

Za nekaj časa smo občudovali Rimljane v svojih togah, Cezarja, ki je padel pod bodali svojih senatorjev. Poskusili smo hrano, se navduševali nad izbranim nakitom Rimljank. Zavidali Rimljanoma, ki sta ležerno počivala in se gostila sadjem. In si seveda ogledali kratek dramski odlomek o Cezarju. Navdušili so nas tudi Power Pointi ostalih skupin.

v torek zvečer so »osmarji« odšli na pot čudovitih doživetij in nepozabnih spominov. Vse skupaj so si ogledali v živo. Verjemite, ni jim bilo žal, niti malo.

 

Amanda Pokorn, vodja delavnic