Ex tempore Moravče

V naši bližnji okolici že mnogo let poteka Ex tempore, ki ga vsako leto organizira Osnovna šola Jurija Vege Moravče. Gre za dan ustvarjanja na prostem. Učenci v prosti tehniki rišejo in slikajo na določeno temo.

Letos smo imeli prav posebno lokacijo ob treh ribnikih, saj je bila tema Voda v vseh oblikah in barvah. Udeležile so se učenke 7-ih razredov: Špela Jenko, Anja Kosmač, Tina Kamnar, Dora Belavič. Vsaka si je izbrala svoj motiv, od nepredmetnih (abstraktnih) do figuralnega in živalskega motiva. Vreme nam je bilo zelo naklonjeno, saj je ves čas sijalo sonce. Kotiček za ustvarjanje smo našle v senci na robu ribnika. Sponzor Ex tempora je trgovina Art, ki je imela na dogodku tudi svojo stojnico, kjer smo lahko videli, preizkusili nove likovne pripomočke. Sledilo je skupinsko fotografiranje, kjer je vseh 100 udeležencev komaj prišlo na isto fotografijo.

Naši gostiteljici Inge Ivartnik lahko čestitamo za odlično organizacijo. Nastali izdelki pa so v mesecu juniju razstavljeni na gradu Tuštanj.

Maja Novak