PREDAJA KLJUČA

Na delovno soboto, 11. 4., je v veliki jedilnici potekala predaja ključa, kjer je 9. a-razred predal ključ bodočim »legendam šole«.

Ko so se predstavniki 8. razredov predstavili, to so bili: Tilen, Rebeka, Gal, Nika, Rok in Čarna, smo spoznali strogo žirijo, ki so jo sestavljale same dame: Blanka Čad, Olga Šraj Kristan in Mateja Szillich Debevec. Po kratkem nagovoru devetošolcev je sledil boj za laskavo nagrado – ključ.

Prva igra je bil kviz. Vprašanja so bila o številu hidrantov na glavnem hodniku, koliko časa učiteljica Debevec že uči na šoli, koliko je fantov na šoli ipd. Moram priznati, da so bili osmošolci kar dobro pripravljeni in so bili odgovori zelo blizu točnim. Končno pa je le prišel smešni del, ko so se pari pomerili v spretnosti in fizični pripravljenosti. Dekleta so delale sklece kot prave mojstrice, da o fantih sploh ne govorim. Fantje so imeli izvedbo oteženo z glasbo, pri kateri so se morali dvigniti ali spustiti. Rok je obvladal »v nulo«.

Še niso se dobro posedli, ko so pred njimi visela tri jabolka. Ta izziv je parom povzročil kar nekaj preglavic: požrtvovalnost Gala pa je bila vrhunska, saj je jedel jabolko kar s tal, ker mu je padlo, učenci pa niso pa smeli uporabljati rok. Sledil je izziv s čebulo. Prvo jo je par moral olupiti, odrezati kos in je nekaj dati v usta. Ko je prišel na vrsto, je moral zapeti pesem Slavček Damjana Murka. Ob težkem zadrževanju čebule v ustih je sledilo veliko olajšanje, ko so jo lahko izpljunili. V zaoderju je vsak tekmovalec dobil žvečilni, saj je neznosno smrdelo J. Odločilni izziv je izločil en par. To je bilo pokanje balonov. Tekmovalka se je z rokami uprla ob mizo, medtem ko jo je soigralec prijel za boke in pokal balone. Z najmanj počenimi baloni je tekmovanje zapustil b-razred. Finalni in zmagovalni izziv pa je bil ples. Prvo sta tekmovalca morala zaplesti angleški valček. Ko so si že mislili, da je to čisto lahko, je prišel težji del, saj sta morala tekmovalca s telesoma zadržati balon, ki ga nista smela spustiti. Bilo je izenačeno, zato sta para ponovila vajo še v polki.

Vsi tekmovalci, željni zmage, so se posedli in nestrpno čakali na izid. Lanskoletna tekmovalca sta se morala pogovoriti z žirantkami. Medtem so se vsi učenci drli: »C, c, c!« A zmagovalec je postal a-razred. Tekmovalca Rok in Čarna sta bila malo razočarana, a z lepo izkušnjo sta zapustili oder.

Le a-razred je podal še zaobljubo, da bo dobro varoval ključ … in tako se je končala delovna sobota za vse zbrane.

Čarna Vinona Piškur, 8. c in mag. Jasmina Pogačnik