Športnega duha in »fair playa« ni pregnal niti močan dež

Ves teden smo vsi učitelji, učenci in starši vneto spremljali, kakšno vreme nam bo prinesla naša športna sobota. Napovedi so bile vse prej kot obetajoče in tudi realnost ni bila nič drugačna.

A če sodimo po obiskovalcih, vzdušju in udeležencih različnih športnih tekmovanj, ne moremo mimo dejstva, da nam je zopet uspela neverjetna dogodivščina.

Rdeča nit letošnjega športnega izziva je bil »fair play«, ki se je odražal na vseh tekmovalnih površinah. Zabava in tekmovalnost sta se združili v celoto in pri tem spodbudile tekmovalce, da so se trdno držali načel dobre, kakovostne in pravične igre.

Preplet številnih aktivnosti, delavnic in predstavitev je zadovoljil še tako zahtevnega obiskovalca. Vsak je našel kaj zase, se v čem preizkusil ali zgolj »pasel oči«. Po hodniku so se sprehajali obiskovalci, ki so prišli bodisi izpod spretnih rok frizerjev, maserjev bodisi naših likovno nadarjenih učenk in učiteljic. Dišalo je po palačinkah, pici, pokovki, manjkal ni niti sveže iztisnjeni pomarančni sok. Za lačne želodčke so poskrbele tudi naše kuharice. Številna društva so postregla z informacijami o plavanju, jamarstvu, kolesarstvu, gasilskih in taborniških užitkih, karateju, judu, dopingu, smučarskih skokih in še bi lahko naštevali. Pred vhodom v šolo je stala »mini Planica«, na kateri so najmlajši poizkusili čar letenja oz. smučarskega skakanja. Spodbudne besede pred skokom jim je namenil sam, nekdaj svetovni prvak, Franci Petek. Oko vsakega obiskovalca so pritegnili tudi izdelki članic Društva kmečkih žena. Na svoj račun so prišli celo ljubitelji kulture, saj je bil program prava poslastica, sestavljen iz petja pevskega zbora in glasbe. Piko na i sta pridali glasbeni skupini CASCARA, ki je poskrbela, da so se bobni razlegali po vseh Radomljah, in DARK HEART, nekdanji učenci, ki še vedno navdušijo vsakega pravega rokerja. Pestrost aktivnosti sobotnega dopoldneva je popestrila deževni dan in pregnala turobno vzdušje deževne sobote. Uživali smo vsi – najmlajši, malo starejši in najstarejši.

Vsako leto znova kar ne moremo pričakati tega veselega dne in ko je za nami, so oči že uprte v naslednje šolsko leto – v ponovitveno dejanje. Člani in članice Šolskega sklada s predsednico Darjo Marinšek, učitelji ter učiteljice in vodstvo šole si neizmerno prizadevajo, da bi bil program po želji vsakega obiskovalca, da bi s pestrostjo in izvirnostjo navdušil, predvsem pa da bi s sredstvi, zbranimi na ta dan, pomagali, omogočili in osrečili čim več učencev v naslednjih šolskih letih. Pogumno hodijo po začrtani poti z vedenjem, da je pot prava in dobra. Le tako naprej!

mag. Jasmina Pogačnik