V soboto, 10.1.2015 je Idrija gostila državno tekmovanje Mladina in gore. Tekmovanje združuje športno tekmovanje in tekmovanje iz znanja, saj je potrebno poleg znanja pokazati tudi spretnosti, veščine, iznajdljivost in izkušnje, ki si jih mladi naberejo v gorah. Domžalskim mladim planincem, članom PD Domžale pa tega očitno ne manjka, saj so poleg prvega mesta, ki so si ga priborili na regijskem, v soboto dosegli še 3. mesto na državnem tekmovanju in bronasto medaljo. Navihano ekipo, z imenom Ščinkovci, so sestavljali člani planinske skupine OŠ Preserje pri Radomljah, Domen V. Mestek in Marcel Kogovšek ter dva člana OŠ Venclja Perka, Luka Peršolja in Aleš Belšak.

Tekmovanje je sestavljeno iz pisanja testov, najboljših osem ekip pa se popoldan pomeri v finalnem kvizu pred občinstvom. Naša ekipa se je zelo dobro držala, saj je zgrešila le dve vprašanji od desetih. Ekipe na prvih treh mestih so bile zelo izenačene. O drugem in tretjem mestu pa je odločalo število pravilnih odgovorov v dopoldanskem testu. Zmagala je ekipa iz PD Tržič. Več na: http://www.pzs.si/novice.php?pid=9834

Tekmovanje je namenjeno tudi druženju. V času, ko komisija popravlja teste, se mladi in njihovi mentorji družijo ob igrah in spoznavanju kraja, tokrat mesta Idrije.

Ekipa je dosegla zastavljeni cilj in se razveselila tedenskega nagradnega tabora v Planinskem učnem središču v Bavšici, vikend paketa v Koči ob Krnskih jezerih ter praktičnih nagrad.

 

Mentorica: Mateja Peršolja, vodnica PZS