Ples v parku

Čarobnost plesnega januarja vsako leto nestrpno pričakujejo devetošolci. Tudi leto 2015 ni bilo izjema. V petek, 16. 1. 2015, se je na šoli odvijal plesni venček ali kot so ga poimenovali najstarejši učenci na šoli Ples v parku.

Ob 18. uri so se družine učencev zbrale v večnamenskem prostoru, ki jih je pričakal z mestno podobo in parkom v sredini. Vzdušje skrivnostnosti in sproščenosti se je vrtinčilo po prostoru in vsi navzoči so navdušeno čakali, da bodo videli, kaj vse so se sveže pečeni plesalci naučili na petkovih plesnih vajah vse od septembra. V svet plesa, gibanja telesa in čarobnosti, ko se združijo duša, telo in glasba, jih je popeljala učiteljica Saša Kosten Zabret in moram priznati, da so nas vse očarali. Plesni spektakel zagotovo ne bi uspel brez pomoči razredničark: Alenke Kavka, Saše Kosten Zabret in Blanke Čad.Učiteljica Jasmina Pogačnik pa je pomagala pri scenariju, ki so ga zasnovale tri devetošolke: Veronika Senica, Eva Rode in Anja Oražem.

Vsi gledalci  smo jih požirali z očmi in zares uživali ob nastopu in vodenju Gala Pusta, Nejca Težaka in dveh deklet Ane Marinko in Nine Pestner.

Piko na i je predstavljal zadnji ples, ko so učenci zaplesali s svojimi starši, kar  je v srcih staršev prebudilo neizmerni ponos in srečo.

Devetošolci so ples v parku naredili zares čaroben in nepozaben in prepričana sem, da bodo vsi ta spomin nosili za vedno v sebi.

mag. Jasmina Pogačnik