MLADINA IN GORE

Tudi letos se je planinska skupina iz OŠ Preserje pri Radomljah udeležila tekmovanja Mladina in gore. Na regijsko tekmovanje sta se pripravljali dve ekipi, mlajša v sestavi Tim Ličen, Nika Osolin, Eva Močnik, Lana Bolta in starejša v sestavi Vita Korošin in Domen Mestek s pridruženima članoma OŠ Venclja Perka Alešem Belšakom in Lukom Peršolja. Mlajša ekipa je za točko zgrešila udeležbo na državnem tekmovanju in dosegla 27. mesto med 63 ekipami iz cele Slovenije. Starejša ekipa se je z 10. mestom uvrstila na državno tekmovanje.

V soboto, 23.1.2016 je starejša ekipa, po razburljivem in izenačenem finalnem kvizu na OŠ Tržič, dosegla končno 4. mesto. Za nagrado so si prislužili dvodnevni izlet v Vrata in nekaj praktičnih nagrad.

Poleg osnovnošolcev je pod mentorstvom vodnice Planinske zveze Slovenije, Mateje Peršolja sodelovala tudi srednješolska ekipa. Klara Mestek in Kaja Peršolja sta dosegli končno 7. mesto med 25 ekipami.

Mateja Peršolja


PRIPRAVE NA DRŽAVNO TEKMOVANJE MLADINA IN GORE

Člani ekip, ki so se v letošnjem letu udeležili tekmovanja Mladina in gore, so se pretekli konec tedna (19. in 20.12.2016) odpravili na vikend priprave na Veliko planino. Uživali smo v lepem vremenu in nič kaj zimskih temperaturah. Vsako leto smo namreč v decembru trenirali zimsko tehniko in gibanje pozimi, letos nam zima tega ni namenila, saj so bile temperature bolj pomladne, kot jesenske. Na poti pa že prvi telohi in trobentice.

Uživali smo v druženju med seboj, povezovanju ekipe, spoznavanju dela alpinističnega odseka in teoretičnih pripravah na temo 120 let Planinskega vestnika in Aljaževega stolpa. Utrdili smo planinske vozle in orientacijo.

Pri pripravah pomagata tudi dve mladinki, ki se bosta tudi sami udeležili srednješolskega tekmovanja.

Vabljeni, da si ogledate slike z našega druženja.

Mentorica: Mateja Peršolja

Foto: Borut Peršolja