V torek (22. 3. ) in v sredo (23. 3. ) so se  v večnamenskem prostoru naše šole majali temelji … Dobrodelna prireditev je nosila naslov ZGODBA O ROcKU, s katero smo lahko spremljali odraščanje Rok(c)a skozi rock. »V ritmu muzike za ples« pa gre približno takole:

Fant in dekle sta se zaljubila in sad njune ljubezni je bil sinček Rock, ki je še prehitro prerasel pleničke in postal pravi prvošolček.
V šoli je bil Rock zelo priljubljen. Tako priljubljen, da so ga obiskale celo uši…
Rock, je sedaj star ravno toliko, da se je  lahko  občasno sam potepal po mestu. In tako je nekega lepega popoldneva naletel na cirkuško predstavo, ki je gostovala v njihovem mestecu …
Cirkus je bil fantastičen. ‘Anka so mel ohromnga slona!’Rok je bil navdušen, vendar je njegovo pozornost že pritegnil plakat, ki je vabil na modno revijo in njene dolge noge, ki z njim vštric bi hodile.
Kmalu Rocku ni bilo več pomembno le, kaj da nase, fant se je zazrl vase. Hodil je sem ter tja in iskal par srca.
Kaos povsod: v sobi nered, v  glavi vihar,  v srcu hrepenenje … počasi se je v Rocku prebujalo  novo življenje.
Rock in Poppy v parku na klopci odkrijeta, da sta našla svoj par srca.
Tako so večerna poročila nacionalne televizije s tedenskim prispevkom ROCK-IN kmalu poročala o najnovejši novici: poroki Rocka in Poppy!
Visoko nad oblaki sta odletela na medene tedne in njuna ljubezen je dobila krila. Lahkotna, pisana, nad oblaki …  Kot pomladni metulj …
Še prekmalu leta prinesla so jesen. A nato sta se nasmejala, srečna, ker sta se našla ter ugotovila, kako lepo je, da sta se spoznala in skupaj skozi življenje šla.

Z različnimi točkami so odraščanje našega Rok(c)a na odru tako poosebili skoraj vsi učenci od 1. do 6. razreda ter nekateri učenci višjih razredov.
ZGODBI O ROcKU je lahko vsak prepoznal delček sebe ali pa svojih sanj. Naše sanje so se vsekakor uresničile, saj nam je za šolski sklad uspelo zbrati več kot 3.300,00 € prostovoljnih prispevkov.