Tekli smo na ljubljanskem maratonu

ŠOLSKI TEK NA 27. LJUBLJANSKEM MARATONU ZA UČENCE OD 1. DO 9. RAZREDA

Naša šola se vsako leto udeleži državnega šolskega teka na Ljubljanskem maratonu. Tudi letos so našo šolo zastopali učenci in učenke, ki radi tečejo in sodelujejo na tekaških prireditvah. Učenci gredo radi na tek in uresničujejo športni rek: »Važno je sodelovati in ne zmagati.« Pomembno je, da so se po teku dobro počutili, bili zadovoljni in nasmejani. Zabavno jim je bilo teči. Vsi, ki so se teka udeležili, so bili zmagovalci. Učenci od prvega do petega razreda ne tekmujejo, ampak samo tečejo za šport in veselje ter promocijo teka. Učenci od 6. do 9. razreda pa že tekmujejo in se jim meri tudi čas teka. Veliko učencev je vsa leta, tudi letos, dosegalo dobre rezultate in bilo uvrščenih med prvo polovico tekmovalcev. Uvrščali so se tudi med prve tri tekmovalce.

Promocijskega (netekmovalnega) teka  za učence od 1. do 5. razreda so se na 600 m dolgi progi udeležili naslednji učenci: Capuder Aleksej, Julija Juračič, Lili Tartana, Tim Kodrič, Sven Vuk, Ruben Menič, Sara Tololeski, Brina Lubej, Nik Kodrič, Jaka Vodlan, Vita Nosan, Lara Železnik.

Na predmetni stopnji so se letos udeležili tekmovanja trije učenci iz šestega razreda na 1800 m dolgi progi. Dve učenki, sestri Vidic, sta bili odlični med svojimi slovenskimi vrstnicami. Na štartu jih je bilo kar 310. Gaja Vidic je dosegla 51. mesto s časom 7:43 in Tajda Vidic je dosegla 58. mesto s časom 7:45.

Za šestošolce je tekel Lovro Lubej. Med 270 šestošolci iz slovenskih osnovnih šol je dosegel 195. mesto s časom 8:21.

 

Čestitamo vsem udeležencem in hvala, da ste zastopali našo šolo.

Olga Šraj Kristan

Dostopnost